Autóüveg

Márkától és típustól függetlenül vállaljuk autója üvegezését, legyen az személy vagy tehergépjármű.

Kollégáink több éves szakmai tapasztalat, illetve a Sekurit Partner által nyújtott Sekurit Akadémia a biztosíték arra, hogy az autója a legjobb kezekben van.

Sekurit Partnerként továbbá folyamatosan auditon veszünk részt, ezzel is emelve a színvonalon.

Műhelyünk a legmodernebb szerszámokkal van felszerelve, így bármilyen autóüveg csere vagy kamera kalibráció nem jelent akadályt.

Vállalkozásunk azt az elvet vallja, hogy a tehergépjárművek nem állhatnak egy helyben egy törött szélvédő miatt, így válassza extrém gyors szolgáltatásunkat, raktáron lévő tehergépjármű szélvédőket 3 órán belül beszereljük, szükség esetén bekalibráljuk, így biztonságban tudja elhagyni műhelyünket.

Minden szélvédő csere szerelési munkájára élettartam garancia jár.

AKUSZTIKUS AUTÓÜVEG


A dBCONTROL egy laminált üvegezési eljárás, amely hangtompító eljárásokat kínál, mint a hagyományos laminált üvegezés, köszönhetően a speciálisan kifejlesztett „Akusztikus PVB”-nek.
A dBCONTROL bármely laminált üvegezésnél használható (szélvédő, oldalüvegek, hátsó ablakok).
A dBCONTROL használata egy hatékony, könnyen kivitelezhető, költségkímélő megoldás annak érdekében, hogy felfedezhessük a csend kényelmét.

Köszönhetően annak, hogy képes megszűrni a magasabb és alacsonyabb frekvenciájú zajokat, a dBCONTROL hangszigetelő üvegezés megteremti a gyártók számára a zajszint szabályozásának, illetve csökkentésének lehetőségét az utastérben. Ennek hatása akár 10 decibel lehet, mely nagyban javítja a zajkomfortot és az utasok biztonságát.

A dBCONTROL hangszigetelő üvegezés minden gépjárműtípusnál alkalmazható, függetlenül attól, hogy az alacsonyabb vagy magasabb kategóriába tartozik, illetve benzines és dízel autóknál is egyaránt használható.
A hagyományos PVB helyettesítése akusztikus PVB-vel garantálja a legjobb ár-érték arányt, anélkül, hogy megnövelné a gépjármű súlyát.

ATMOSZFÉRIKUS KOMFORT

Állítsa be kívánsága szerint Ön az üveg árnyalatát!

A „lightuning” a Saint-Gobain Sekurit fejlődését mutatja az electrocromic technológia területén, amely lehetővé teszi az autóüveg árnyalatának sötétítését vagy világosítását.
Általában a jármű belsejébe jutó fény intenzitása 4 és 40% között bármely tetszőleges értékre beállítható egyetlen gombnyomással. A napenergia áteresztése 2 és 20% közötti értére csökkenthető. Jelenleg napfénytetők és üvegtetők gyártásánál használják, de nemsokára a többi autóüvegen is elérhető lesz.

Moduláris üvegezés

A rohamosan fejlődő kommunikációs eszközök (pl. mobiltelefon, TV, GPS) egyre több és több antennát eredményeztek a modern járműveken. Dielektrikus (izolációs) tulajdonságaiknak köszönhetően az üvegek kitűnő felületet jelentenek az antennák elhelyezésére. A „Tennafit” egy integrált antenna, amely bármely üvegtípusnál használható. Az integrált antenna (Tennafit) előnyei a hagyományos antennákkal szemben a következők:
 • Az antennák gyakorlatilag láthatatlanok
 • A szélzaj és a rezgések megszüntethetők
 • Az antennák nem képezik többé sem vandalizmus, sem törés tárgyát
 • Magas vételi minőség
 • Az interferenciára való alacsony érzékenysége miatt a vételi zavar csekély
 • A szélessávú frekvenciák is vehetők

Az enkapszulálás egy olyan folyamat, amely során egy keretező modul polimer befecskendezésével keretet képeznek az üveg köré.
Az enkapszulálás szélvédőknél, hátsó üvegeknél és oldalablakoknál használható.

Az előreszerelés a Saint-Gobain Sekurit egy másik szolgáltatása a komponensek és funkciók üvegfelületen történő egyesítésére. A komponensek sokszínűségének üvegen történő előzetes szerelése manuálisan és automatizálva is kivitelezhető. Ezen komponensek lehetnek: tükörtalp, szenzorok, kábeltartók, ajtótartók, kamerakonzol, stb.

Az üvegre történő extrudálás a szélvédő gumik és lécek beszerelésének egy alternatív módja, amely az üveg és a karosszéria között vízhatlan tömítést biztosít.

Ezen alapvető funkciója mellett az egyszerű beszerelés előnyét is felkínálja a gyártók számára. Az extrudálás szélvédőknél, hátsó üvegeknél és oldalablakoknál használható.

A Saint-Gobain Sekurit volt az első cég, amely kifejlesztette, és iparilag hasznosította egy profil üvegre történő közvetlen extrudálás technológiáját.

BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM

Széles körben ismert, hogy az autóüvegezés nagyon fontos faktor az autó biztonságának tekintetében. A korai ’80-as évektől kezdve kötelezővé tették az autók laminált szélvédővel történő felszerelését, mely szélvédők törés vagy repedés után is egyben maradnak.

Az edzett üveggel ellentétben, a laminált üveg két üvegből áll, melyek egy középső műanyag réteggel vannak megkötve.

A laminált üveg kettős előnnyel rendelkezik.
Egyrészt segít az utasokat az autón belül tartani egy baleset során, másrészt pedig a külső veszélyekkel szemben is védelmet nyújt. Ugyanis 10-szer hosszabb ideig tart egy tolvajnak áthatolni a laminált üvegen, mint a hagyományos edzett üvegen.

HŐKOMFORT

A THERMOCONTROL Venus egy erősen sötétített üveg, ami kiváló hőkomfortot és privát szférát biztosít.
 
A szabályok miatt csak a hátsó ajtóktól hátrafelé és tetőablakokon lehet használni.
 
A THERMOCONTROL Venus két színben kapható, zöldben és szürkében. Mindkét szín számos árnyalatban kapható a világostól a sötétig.
A nagyon sötét üvegezési árnyalatok megóvják az utasokat attól, hogy be lehessen látni az autóba, megőrizvén ezáltal az utasok magánszféráját és növelik a gépjárműben hagyott értéktárgyak biztonságát. Ugyanakkor az utasok továbbra is kilátnak.
A „Thermocontrol UV filter” hatékonyan óvja az utasokat és az utastér anyagait a napenergiától és az UV sugaraktól.
 
A THERMOCONTROL UV Filter edzett üvegnek különösen alacsony UV áteresztő értékekkel (TUV) rendelkezik. Valójában, a TUV  értéke csupán egy hetede egy tiszta üvegnek és egyharmada egy normál zöld üvegnek.
A THERMOCONTROL Reflecting egy laminált üveg, ami egy láthatatlan bevonatnak köszönhetően a napenergia nagy részét visszaveri. Ezért az üvegházszerű hőtermelődés a többi üvegfajtával összehasonlítva drasztikusan lecsökken, így a THERMOCONTROL Reflecting még hatékonyabb, magas hőkomfortot biztosít.
 
A napon parkolást követően a kellemes hőmérsékletre történő visszahűlés ideje is csökken, mintegy 25%-kal
A mai gépjárművek üvegfelületének jelentős növekedésének köszönhetően, a gépkocsikba jutó hő valódi gonddá vált!
 
Egy színtelen vagy egy normál zöld üveghez képest, a THERMOCONTROL Absorbing üveg nagyon jó hőérzetet biztosít, mivel jelentősen csökkenti a napenergia gépjárműbe történő közvetlen beáramlását.
 
Következésképp, parkolás alatt megakadályozza az utastérben végbemenő gyors hőtermelődést, lecsökkentve ezáltal azt az időt, ami a komfortos hőmérsékletre való visszaálláshoz szükséges és lehetővé teszi a légkondicionáló használatának csökkentését.

ICECONTROL

Az autóüvegre kerülő jég és köd zavarja a kilátást.
A Saint-Gobain Sekurit fűthető üvege, az Icecontrol, fűthetőségének köszönhetően, a jég- és ködmentesítés lehetőségét nyújtja a sofőr számára.
 
Az Icecontrol szélvédők gondoskodnak a megfelelő kilátásról, következésképpen a biztonságról is, akár kedvezőtlen időjárási körülmények között is.
 
A fűthető üveg kevesebb, mint 5 perc alatt jég- és ködmentesíti a szélvédőt -10°C-os hidegben.

AQUACONTROL

A Saint-Gobain Sekurit kifejlesztett egy olyan nagy teljesítményű víztaszító bevonatot, az Aquacontrolt, amely használatával akár esőben is fenntartható a vizuális kényelem.
 
A bevonat felvitele után a vízcseppek könnyedén legördülnek a szélvédőről.
 
További részletek:

SPECIÁLIS ÜVEGEK

A golyóálló üvegeket a védelem és minőség legmagasabb szintjének biztosítására tervezték.

A golyóálló üvegek fő komponensei az üveg, a középső műanyag réteg, és a polikarbonát. Mindezen anyagokat összevezetik, hogy elérjék a kívánt védelmi szintet a lövedékekkel szemben.

A golyóálló üvegek külsőre ugyanolyanok, mint a hagyományos OEM üvegek: ugyanaz az eredeti forma, méret, külső megjelenés és funkció jellemző rájuk, amelyek ezáltal helyettesíthetik a gyári alkatrészt.

Európában az elmúlt néhány évben egyre több autót szerelnek fel nagyobb üvegfelülettel és napfénytetővel, amit panorámatetőnek is neveznek.

Ezek szó szoros értelemben panoráma kilátást és a nyitottság érzetét nyújtják az utasok számára, valamint, hogy úgy érezhetik magukat, mintha nyitott tetejű kocsiban ülnének, mégsem kell elviselniük a zajt, a szelet, és az esőt.

A Saint-Gobain Autover nem csak személygépkocsikhoz szállít autóüvegeket és hozzájuk kapcsolódó termékeket, hanem termékek széles skáláját kínálja az alábbi haszongépjárművek számára is:
 
• teherautó 
• helyi és távolsági buszok 
• kamion 
• mezőgazdasági és ipari gépjárművek 
• lakókocsi
 
Mint az eredeti pótalkatrészek szállítója, kiváló minőségű terméket biztosítunk Önnek.

Az autóüveg egyre inkább a gépjárművek részévé vált.

A tervezők elvárják az üvegezés terén is a komplex formákat. Előfordulhat ugyanis, hogy az üvegezés során a kívánt formát nem lehet elérni az előrealakított üveggel. Ennek okán fejlesztették ki a műanyag üvegezést.

A Freeglass-on keresztül, amely az átlátszó műanyag alkatrészek gyártásában az egyik piacvezető vegyes vállalat, a Saint-Gobain Sekurit is tervezhet, gyárthat és terjeszthet műanyag üvegezést.

A műanyag üvegezés oldalablakoknál, napfénytetőknél és ablaktörlő nélküli hátsóablakoknál használható.

 • A műanyag üvegezés előnyei a következők:
 • Szabálytalan alak és teljesen új design is kivitelezhető
 • Bármilyen színben és árnyalatban elérhető
 • A sérüléseknek erősen ellenáll
 • Karcolás elleni védelem
 • Alacsony fajlagos tömeg

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!